Birou Notarial cu experiență de peste 25 ani

Sună acum:

(021) 310 8323

logo

Mihail Kogalniceanu Nr.3, Ap.1 bis,

Sector 5, București

10:00 - 18:00

Luni - Vineri

10:00 - 14:00

Sâmbătă

Tranzacții imobiliare

Cum te putem ajuta?

Acceptam si urgente si te intelegem! Iti oferim si consultanta!

Contact
Adresa

Mihail Kogalniceanu Nr.3, Ap.1, Sector 5, Bucurest

Program
Luni-Vineri:10:00 – 18:00

Sambata:10:00 – 14:00

Duminica:Inchis

Telefon

(021) 310 8323

FAX

(021) 310 8323

EMAIL

office@notariatcutaru.ro

Imobiliare

Contracte imobiliare

notarisation-1
investitii-imobiliare-2018

Contractul este definit de art. 1166 al noului Cod civil român şi de doctrină ca fiind un acord de voinţe dintre două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic între acestea.

Contractul este atât în dreptul străin cât şi în cel român principalul izvor de obligaţii civile prin care oamenii îşi transmit proprietatea bunurilor, îşi prestează servicii şi, în general, îşi satisfac trebuinţe materiale sau spirituale.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre contractele speciale cele mai des întâlnite în practica notarială. Apăsând pe titluri veţi fi redirecţionaţi pe o pagină care vă oferă mai multe informaţii despre tipul de contract selectat, acte necesare, costurile implicate, modele şi alte informaţii.

Contract de vânzare-cumpărare

Vânzarea este contractul prin care vânzătorul transmite cumpărătorului, în schimbul unei sume de bani, dreptul de proprietate asupra unui bun.

 

Precontract, antecontract de vânzare-cumparare

Prin antecontractul de vânzare-cumpărare sau precontract, ca promisiune bilaterală, ambele părţi se obligă să încheie în viitor, la data şi în condiţiile stabilite de antecontract, contractul propriu-zis de vânzare-cumpărare.

 

Contract de donaţie

Donaţia este contractul prin care o parte transferă alteia un bun, în mod gratuit şi irevocabil.

 

Contract de schimb imobiliar

Contractul de schimb este acel act prin care fiecare dintre părţi transmite sau se obligă să transmită un bun pentru a dobândi un altul.

 

Contract de întreținere

Contractul de întreţinere este actul prin care o parte se obligă să efectueze prestaţiile necesare întreţinerii şi îngrijirii celeilalte părţi sau a unui terţ, pe o anumită durată.

 

Contract de partaj

Partajul sau împărţeala este o operaţiune juridică prin care se pune capăt stării de proprietate comună sau de indiviziune.

 

Act de dezlipire

Prin actul de dezlipire sau dezmembrare se desparte o parte din imobil sau se micşorează întinderea acestuia.

 

Contract de închiriere

Prin contractul de închiriere o persoană se obligă să-i asigure alteia folosinţa temporară, totală sau parţială a unei suprafeţe locative în schimbul unei sume de bani („chiria”).

Contractul de comodat auto

Contractul de comodat auto este actul prin care o persoană remite gratuit alteia, spre folosinţă temporară sau permanentă, un automobil, cu obligaţia celei din urmă sa-l restituie în natură.

Contract de comodat locuinta spatiu

Prin contractul de comodat al unei locuinţe sau spaţiu, o persoană remite gratuit alteia bunul imobil spre folosinţă temporară sau permanentă, cu obligaţia celei din urmă sa-l restituie în natură.

Call Now ButtonApeleaza Notarul